26 Nisan 2012 Perşembe

OSMANLI MİS SABUNLARI

Hafta sonu Manisa-Salihli tarafına dolaşmaya gittik.  Bir alışveriş merkezinde bu sabunların standını gördüm ve çok hoşuma gitti.  Hepsi o kadar güzel kokuyor ki insanın hepsinden alası geliyor.  Ayrıca ayrı ayrı faydalarının da olması çok daha güzel.  Ben de bugünkü yazımda bunlara yer vermek istedim.  İşte o sabunlardan bazıları...


ACIBADEM SABUNU 

Siyah nokta ve sivilcelerin giderilmesini sağlar.İçerdiği acıbadem sütü sayesinde çok iyi bir makyaj temizleyici olup cildi canlandırır.Cildi nemlendirerek pürüzsüz bir cilde sahip olmanızı sağlar.

ALOAVERA SABUNU 

Sivilce ve siyah noktalarda etkilidir.Cilt lekelerini giderir.Cildi nemlendirir.Pürüzsüz bir görünüm sağlar.Deri Üzerindeki Egzama, sedef, vitiligo gibi kaşıntılı hastalıklarda kullanılır.

ARDIÇ SABUNU 

Ardıç katranı yağı ile hazırlanan sabun, tüm mantar hastalıklarında,cilt kırışıklıklarında, sedef ve egzamada vb. tüm cilt problemlerinde çok güçlü bir faydaya sahiptir.Sivilce ve akne tedavisinde kullanılır.Eklem ve Kas Ağrılarında Rahatlatıcıdır.

AVAKADO SABUNU

Güneş ışınları ve kirli havanın ciltteki olumsuz etkisini giderir.Cildin nem dengesini düzenleyerek daha esnek ve dinç görünüm sağlar.Ciltte oluşan lekeri çıkarır.

BEBEK SABUNU 
Bebeğinizin tenini yıpratmadan temizler.Doğallığı ile kadifemsi bir dokunuş sağlar.Sakinleştirerek rahat uyku uyumasını temin eder.Antibakteriyal özelliği ile bebeğinizin daha sağlıklı olmasını sağlar.Doğal zeytinyağı bebeğinizin cildini besler.

BITTIM SABUNU
Saç dökülmelerine, saç kırılmalarına iyi gelir.Saçların yağlanmasını önler egzama,mantara,ergenlik sivilcelerine,saç diplerindeki yaralara karşı çok etkilidir.Saçları besler ve yumuşatır.Saçların beyazlaşmasını durdurur.

BİBERİYE SABUNU
Saç dökülmesini önler.Kepeğe karşı etkili bir sabundur.Hücre yenileyici ve yağ çözücü özelliği sayesinde selüliti yok eder.Cilt ve saçlar için renklendirici,sanlandırıcı ve saç uzatan bir etkiye sahiptir.Çabuk kırılan cansız, mat ve yavaş uzayan saçlar için ideal bir sabundur.

BÖĞÜRTLEN SABUNU 
 
Antioksidan özelliği çok güçlüdür.İçerdiği C ve A vitaminleriye cildi güzelleştirir.Zindelik kazandırarak gençlik aşısı yapar.Düzenli kullanıldığında cilt çatlaklarını yok eder.Kokusu uzun süre etkili olan böğürtlen sabunu yağlı ciltlerde yağ ve nem dengesini korur.

BUĞDAY SABUNU 
Hücre yenileyici,besleyici bir güzellik sabunudur.Yara,yanık ve diğer cilt problemlerinde,kırışıklıklarda etkili bir sabundur.Ciltteki güneş ve doğum lekelerini giderir.İçerisindeki A,D ve B vitaminleri ile pürüzsüz cilt görünümü sağlar.

ÇÖREK OTU SABUNU 

Alerjik ciltler için çok uygun bir sabundur.Hemaroide,egzamaya,iltihaplı yaralara ve tüm cilt hastalıklarına iyi gelir.Selülit tedavisinde kullanılır.Saç dökülmesini ve kepeği önler.Antioksidan özelliği ile iltihabı giderir.Vücut direncini artırır.

DAMLASAKIZI SABUNU 
Tüm yorgunluklar için uygulanır.Cildi derinlemesine temizler.İnsana büyük bir ferahlık verir.Köpüğü ile yapılan masaj vücuttaki ağrı ve kasılmalara iyi gelir.

DEFNE SABUNU
Defne sabunuyla tanışanlar şampuanı bırakıyor!! 21 günde dökülmeyen canlı,bakımlı ve iki kat daha uzayan mükemmel saçlara sahip oluyorsunuz. Defne sabunu ile vücuda yapılan masaj selüliti yok eder.Tüm cilt tiplerine uygun olan defne sabunu yüzyıllardır cilt bakımı olarak kullanılır.

ELMA SABUNU 
Cilt kızarıklıklarında ve yaralara karşı kullanılır. Çok güçlü bir antioksidandır. Yağlı ve kepekli saçlarda kullanılması gereken en uygun sabundur.

FESLEĞEN SABUNU 
Saçlarda mucüze yaratır.Saçlarınızın daha yoğun ve canlı olmasını sağlar.Saç dökülmeleri ve kırılmalarında kesin çözümdür.Kepeğe karşı etkilidir. Vücut kullanımlarında ter kokusunu önler ve selülit tedavisinde etkin olarak kullanılmaktadır.

HAVUÇ SABUNU
Güneş lekelerinde en etkili sabundur.Vitamin deposu içeriği ile cildi dış etkenlere karşı korur.Nemlendirici etkisi ile yüz bakımı için ideal bir üründür.

HİNDİSTAN CEVİZİ SABUNU 
Eklem ve kas ağrılarına, romatizmaya karşı kullanılır.Yorgunluğu giderici etkiye sahiptir.İçerdiği A ve B vitaminiyle Cildi Güzelleştirir.

ISIRGAN OTU SABUNU 
Saç dökülmeleri ve cansız saçlar için kesin çözümdür. Kepeğe karşı etklidir.Saç ve saç köklerini güçlendirdiğinden dolayı dökülen saçların yeniden çıkmasını sağlar Tırnak kırılmalarına karşı önerilir.Sedef, mantar ve romatizmaya karşı etkilidir.

KARANFİL SABUNU 
ince saç tellerini besler ve güçlendirir.Saç dökülmelerine karşı etkilidir. Ayrıca cilt çatlamalarında ve cilt sarkmalarında besleyici etkisi vardır. Vücuda hoç bir koku verir.

KATRAN SABUNU 
Ciltteki kırışıklık ve çillerin giderilmesini sağlar. cilt lekelerine iyi gelir. Tüm cilt hastalıklarına önerilir.Cildi rahatlatır, gözenekleri açar.Cilt yaralarının iyileşmesine yardımcı olur.

KAYISI SABUNU 
İçeriğinde bulunan bol E vitamini sayesinde yaşlanma etkisini geciktirir.Nem kaybını önleyerek cildin direncini arttırır.Tüm ciltler için uygundur.Yıpratmadan cilt temizliği yapar.Varolan kırışıklıkları azaltarakyeni kırışık oluşumunu engeller.Düzenli kullanıldığında sivilce,siyah nokta ve lekelerin giderilmesinde etkilidir.

KEKİK SABUNU 
Egzama , kaşıntı ve mantar gibi cilt hastalıklarında etkilidir. Kepeği önler. Saç diplerindeki yaralara iyi gelir. Varis oluşumunu önler. Ciltteki siyah noktaları temizler. Sivilce oluşmasına engel olur. Çok iyi sakinleştirici , sinir ve stres yatıştırıcı etkiye sahiptir.

KINA SABUNU
Saçlara doğal bir görünüm verir.Saç diplerini güçlendirir. Saç dökülmesini önler. Ayak hastalıklarında ve cilt kaşıntılarında tedavi edicidir. Saçlara doğal kızıllık verir.

KİL SABUNU 
Kusursuz bir şekilde ölü deriyi temizleyerek pürüzsüz bir görünüm sağlar.Toksinlerin atılmasına yardımcı olur.Cildi canlandırarak dokuları sıkılaştırıp forma girmesini sağlar. Sivilce ve akne tedavisinde kullanılır. Cilt lekeleri için ideal bir sabundur.

KÜKÜRT SABUNU
Ciltteki ölü tabakayı soyarak zararlı organizmaların ciltten arınmasını sağlar.Pürüzsüz bir görüntü elde edilir.Çok yağlı ciltlerde yağlanmanın giderilmesinde akneli ciltlerde kaşıntı gibi hastalıklarda tedavi etkisi vardır.

LAVANTA SABUNU
Ergenlik sivilceleri , yara ve yanıklara karşı etkilidir.Egzama, mantar ve zona hastalığında merhem gibi kullanılır.Doku çürümelerinde onarıcı etkiye sahiptir.Yağlı ciltleri çok iyi temizleyerek nem dengesini korur.

LİMON SABUNU 
Ciltteki gözenekleri açarak cildin nefes almasını sağlar.Sivilce , siyah nokta ve çillere iyi gelir.El ve ayak nasırlarında etkilidir.Doğal bir antiseptiktir.Cildin nem dengesini sağlar.Köpüğü ile yapılan masaj baş ve vücut ağrılarına iyi gelir.

MELİSA SABUNU 
Özellikle yüz temizliği ve kırışıklar için etkilidir.Doku yenileyici özelliği vardır. Akne ve siyah noktaların giderilmesinde kullanılır.Vücuda hoş bir koku verir.

MENEKŞE SABUNU
Sedef, kaşıntı, selülit ve topuk çatlaklarına iyi gelir.Saçları ve cildi besler.Düzenli kullanıldığında cilt çatlaklarını giderie .Nasırları yok eder.

MEYAN KÖKÜ SABUNU
Vitiligo, sedef, behçet, lüpus türleri, pernisöz anemi, hashimoto gibi sorunlarda diğer tıbbi ve bitkisel tedavilerle bilrikte uygulanmaktadır.Vitiligo, kanser ve lösemi tedavilerinde hastanelerde bitkisel tedavi olarak kullanılır.

NAR SABUNU
Düzenli kullanıldığında cildin pürüzsüz bir hale gelmesini sağlar.Yaşlılığı tersine çevirici özelliği ile güzelliğine düşkün kadınların çoğı nar sabununu tercih ediyorlar.Cil besleyici , sıklaştırıcı etkisi ile yorgun ve olumsuz cilt görünümünü ortadan kaldırır.

NERGİS SABUNU 
Varis ve ayak mantarları tedavisinde yaygın olarak kullanılır.Vajinal mantar tedavisindede etkilidir.Meme kanserinde de kullanılmaktadır.

OKALİPTÜS SABUNU 
Antiseptik özelliğe sahiptir.Eklem ve kas ağrıları için etkili bir sabundur. ayrıca siyah nokta ve sivilce oluşumunu önler.Hoş kokusu sayesinde ferahlatıcı etki verir.

PAPATYA SABUNU
Göz kapağı iltihaplarına iyi gelir.Göz altı tabaklarında etkilidir.Selülit tedavisinde kullanılır.Egzama kaşıntı ve mantara iyi gelir. Ayrıca saçlara dolgunluk ve parlaklık verir.

PORTAKAL SABUNU 
Cildi güzelleştirir ve sıkılaştırır, sivilce ve akneleri kurutur.Cilt yaralarında etkilidir.Canlandırıcı ve rahatlatıcı bir etkisi vardır.Selülit tedavisinde kullanılır.

SAF ZEYTİNYAĞI SABUNU 
Saç köklerini besler ve kuvvetlendirir.Yumuşatarak doğal parlaklık verir.Kepeğe ve saç dökülmesini önleyici özelliğe sahiptir.Tüm cilt tiplerine uygulanır ve derinlemesine temizler.

SAFRAN SABUNU
Sinirleri uyarıcı etkisi ile vücuda dinçlik ve kuvvet verir.ciltteki kaşıntıları ve sivilceleri yok eder.Hoş kokusu sayesinde ayak ve koltuk altı kokuları için ideal bir sabundur.

SALATALIK SABUNU 
Salatalık sabunu gece yatmadan önce maske olarak kullanılır.Gözenekleri açarak cildi sıkılaştırır.Daha genç bir görünüm verir.

SALYANGOZ SABUNU 
İşte bu mucize sabun sayesinde siyah nokta ve sivilcelere, kırışıklık ve cilt çatlaklarına son!!!Tüm cilt tipleri için uygun olup, erkeklerde , kadınlarda , çocuklarda hatta bebeklerde bile güvenle kullanabilirsiniz.

SARIMSAK SABUNU
Saç dökülmelerini önler.Saç diplerini güçlendirerek saçların sağlıklı uzamasını sağlar.Kepek ve saç kırılmarında etkilidir.Dökülen saçların kısa sürede çıkmasını sağlar.

SİYAH ÜZÜM ÇEKİRDEKLİ SABUN 
İçindeki E vitamini sayesinde cildi sıkılaştırarak onarır.Cilde peeling etkisi yapar.Taze bir görüntü oluşturur.ayrıca saç dökülmelerinde ideal bir sabundur.

SÜT-BAL İNCİ TOZLU SABUN 
Göz altı morluklarında en etkili sabundur.Cilde canlılık verir, besler yumuşatır, nemlendirir ve ipeksi bir dokunuş sağlar.Tüm cilt tipleri için uygun bir besleyici özelliğe sahiptir.

TARÇIN SABUNU 
Ciltteki belirgin çizgileri giderir. Yüz çillerinin giderilmesinde etkilidir. Yara, Sivilce ve çatlaklar için en etkili sabundur.

VİŞNE SABUNU 
Mükemmel bir peeling etkisi vardır. Siyah nokta ve sivilce oluşmasını engeller. Toksinlerin atılmasını sağlar.

YASEMİN SABUNU 
Cilt hücrelerini besleyerek canlı ve esnek bir görünüm sağlar. Hassas , kuru kırışık ve yaşlanan ciltlerde gençleştirici ve destekleyicidir.

YILAN OTU SABUNU 
Saç dökülmelerinde ve saç uzamalarına karşı en etkili sabundur.Zayıf saçların güçlenmesinde etkilidir.Kepeğe ve saç kırılmalarında etkilidir.Saçlara ve cilde canlılık verir. Dökülen saçların yeniden çıkmasını sağlar.

YOSUNLU SABUN

Selülit tedavisinde çok etkilidir.Deri altındaki yağlanmayı giderir.Sıkılaştırıcı,besleyici ve canlılık vericidir.Doğum öncesi ve sonrası çatlakları önleyici özelliğe sahiptir.Yağlı ve sivilceli cilt bakımında faydalıdır.Cilt lekelerini giderir.Her cilt tipine uygundur.Cilde masaj etkisi verir.

YULAFLI SABUNU 
Yulafın cilt üzerinde yumuşatıcı etkileri vardır. Vücuttaki ölü deriyi uzaklaştırır, cildi tazeler, peeling yapar. Selülite karşı etkilidir. Tamamen doğaldır. Ayrıca güzellik sabunu olarak kullanılmaktadır. Cilt bakımında olumlu sonuçlar verir.

ZAMBAK SABUNU
Kuru,kırışık ve yaşlanan ciltler için ideal bir sabundur.Hassas ciltleri yıpratmadan temizler ve esnekliği arttırır.Genç ve zinde bir görünüm verir.

25 Nisan 2012 Çarşamba

EKLER PASTA

Bu tatlıyı çok severim.  Hep pastaneden alıp yerim ama hiç kendim yapmayı denememiştim.  Geçenlerde de aldık ve eşim yerken 'sen de yapabilirsin bunu bir dene'dedi ve yaptım başardım =)  Eşim çok beğendi =)
Aslında çok da zor değilmiş fakat her güzel şey gibi bu da biraz uğraştırıyor.  Sonuç güzel olunca mutlu oluyor insan.  Umarım sizlerde yapıp beğenirsiniz.

                     HAMURU İÇİN MALZEMELER:

1,5 s.b su                                                                                                                                                                                      125 gr margarin                                                                                                                             4 yumurta                                                                                                                       1 tatlı kaşığı şeker
 yarım çaykaşığı tuz
  2 s.b un

YAPILIŞI:  Tencere aldığımız suyun içerisine margarini,  şekeri,  tuz atıp eritiyoruz.  Eridikten sonra unu atıp topaklanmamasına dikkat ederek karıştırıyoruz.  Biraz pişirdikten sonra soğumaya bırakıyoruz.  Karışım soğuduktan sonra yumurtaları tek tek kırıp mikserle karıştırıyoruz.  Hazırladığımız karışımı şanti torbasına koyup yağlanmış tepsiye uzun şeritler halinde sıkıp,  önceden ısıtılmış 180 derece fırında pişiriyoruz.
   
İÇ KREMASI:    Yarım litre süt
                          Yarım s.b şeker
                          3 y.k nişasta
                          3 y.k un
                          1 yumurta
                          50 gr margarin








 SOSU İÇİN:  Hazır çikolata sosu ya da bitter çikolatayı eritip yapılabilir.  Ben hazır sos kullandım.

Son olarak pişen hamurların arasına  krema konulup ve kapatılır.  Üzeri de çikolata sosuna batırılıp varsa fıstıkla da süslendikten sonra servise hazır.
                         
                                                       

23 Nisan 2012 Pazartesi

ÇİLİNGİR

Cuma günü eşim işten geldi, yemek yedik ve 3 günlük tatil için heyecanlı bir şekilde plan yapmaya çalıştık. Fakat bir karar alamadığımız için düşünmeye bıraktık. Ardından biraz dışarı çıkıp yürüyüş yapalım dedik. Hazırlandık tam çıktık derken;  anahtarları almamışız ve dışarıda kaldık.
Hep arabayla bir yerlere gittiğimiz için eşim arabanın anahtarını hep yanında bulunduruyor bu sefer arabasız gideceğimiz için hiç anahtar yoktu. Ben de almadım yanıma ve böylelikle kalmış bulunduk.
Hemen ev sahibimize çıktım ve yedek anahtar olup olmadığını sordum ve maalesef yokmuş.
Çilingir dışında ne yapabiliriz diye düşünerek dolaşmaya başladık. Yapılacak bir şey yoktu. Eve geldik. Ev sahibimiz Asım abi kredi kartıyla açmaya çalıştı fakat  o da başarısız oldu. En sonunda çilingir çağırdık  geldi ve 5 dk bile sürmeden kapıyı açtı.
Her şey güzel hoş fakat buradan sesleniyorum Uşak çilingircilerine; 5 dk bile sürmeyen bir iş için, Uşak gibi küçük bir yerde ayrıca tanıdık birisi olduğu halde alınan 20 lira para çok fazla değil mi ?

20 Nisan 2012 Cuma

ELMALI TARÇINLI KEK

Bir süredir  kek kurabiye yapmıyordum.Malum kilolara dikkat etmek gerekiyor.Fakat dün dolapta fazlaca elma olduğunu gördüm ve değişiklik olması açısından elmalı bir kek yaptım.Hafif ve puf puf bir kek oldu.Umarım sizlerde beğenirsiniz =)
   
MALZEMELER: 2 Yumurta
                           1,5 s.b şeker
                           2 s.b un
                           1 paket kabartma tozu
                           1,5 ç.b süt
                           1 paket vanilya
                           yarım s.b sıvı yağ
                          1 t.k tarçın
                          3 orta boy elma
                          isteğe göre ceviz




YAPILIŞI: Yumurta ve şeker çırpılır.Ardından elma hariç diğer malzemeler tek tek katılır ve karıştırılır.Malzemeleri hepsi karıştıktan sonra küp küp doğranmış elmalar katılır ve kaşıkla karıştırılır.Yağlanmış tepsiye yada kek kalıbına karışım dökülür ve 160 derecede pişirilir.AFİYET OLSUN...

14 Nisan 2012 Cumartesi

PEYNİR VE YOĞURTTA JELATİN UYARISI


Bir iki gündür haberlerde sürekli peynir ve yoğurttaki tehlikelerden bahsediliyor. Türkiye'de üretimi yapılmadığı için yurt dışından ithal edilen peynir mayası ve bazı gıdalarda kıvam arttırıcı olarak kullanılan  jelatinin domuz ürünü olduğu belgelerle ortaya konuldu.

Jelatin kıvam arttırıcı özelliğinden dolayı, başta yoğurt olmak üzere çikolata, dondurma, şekerleme ve daha bir çok gıdanın üretiminde katkı maddesi olarak kullanılıyor. Artık günümüzde neye inanıp neye inanmayacağımızı bilemez hale geldik. Her şey hile, her şey de bir sahtekarlık ...
                                                                                                             

Bu yüzden peynir ve yoğurt  alırken lütfen içindekiler kısmına bakalım.O kısımda jelatin yani  E441 yazan                  ürünleri alıp tüketmeyelim.

13 Nisan 2012 Cuma

MUTFAK TÜYOLARI


Bir süredir ev hanımlığı yapıyorum. Henüz işe başlamadım. Bu yüzden de mutfakta bol bol vakit geçiriyorum.
Mutfakta bazen farklı problemlerle karşılaşabiliriz. Bu da bizim vakit kaybetmemize ve mutfak işlerinden soğumamıza sebep olabilir. Bazı püf noktaları bizlerin hem pratikliğini arttırır hem de mutfakta daha zevkli çalışmamızı sağlar. Ben de bugün yazımda bunlara yer vermek istedim.

MANTARLARINIZ KARARMASIN...
Mantarla yemek hazırlarken, doğrandığı anda hemen kararması en büyük problemdir. Oysa ki mantarları tuzlu ve limonlu suda 5 dakika bekletip daha sonra pişirirseniz, böyle bir sorun kalmaz. Ayrıca mantarları muhafaza ederken kese kağıdında ve buzdolabında saklayın. Plastik torbalardan ise uzak durun çünkü yapış yapış olur.


YAĞ SIÇRAMASIN...
Kızartma yaparken yağın sıçraması hem cildinize zarar verebilir hem de etrafa. Eğer kızartma yapacağınız sıvıyağın içine bir tutam tuz katarsanız, yağın tavanın dışına çıkmasını da önlemiş olursunuz!.. Ayrıca kurutulmuş limon kabuklarını isli ve yağlı mutfak eşyalarını ovarken kullanabilirsiniz.




BAYAT EKMEKLER...
Bayat ekmekleri kare kare kesip kızarttıktan sonra soğutarak bir kavanoza koyup çorbalarıda kullanmak üzere buzdolabında saklayabilirsiniz. Robottan geçirip galeta unu gibi tüketmek de mümkündür. Ayrıca Bayatlamış ekmeklere yeniden tazelik kazandırmak için üzerlerine su serperek bir folyo kağıt içinde 5-10 dakika fırınlamak yeterlidir.




DOMATES SOYARKEN...
Domatesi kaynar suya daldırıp bıçağın tersini üstünde ağır ağır gezdirirseniz kabuğu kolayca soyulur.




MUZ ALDIĞINIZDA...
 Muzlarınızı meyvelerinizin arasında tutmayın. Muzların saldığı gazlar meyvelerinizi etkileyip meyvelerin ömrünü azaltacaktır.


KARNIBAHAR ...
Karnıbaharın haşlama suyuna bir miktar süt kattığınızda kar gibi beyaz olduğunu ve kötü kokunun çıkmasını engellediğinizi göreceksiniz.
































12 Nisan 2012 Perşembe

DONDURMALI SATRANÇ PASTA

Mutfakta vakit geçirmeyi çok seviyorum.Yemek yapmak,farklı tarifler denemek hoşuma gidiyor.Hatta ilerde güzel bir cafe bile açmayı düşünüyorum.Dün de daha önce yapmadığım bir pasta yaptım.Eşimin de canı pasta çekiyordu.Ben de böylelikle pasta yapmaya karar verdim.Eşim de ben de çok beğendim hem görünüş açısından hem de tat açısından.Sizlerle de paylaşmak istedim, umarım beğenirsiniz.
               
MALZEMELER: 8 Yumurta
                            8 k.f şeker
                             8 k.f un
                             2 k.f su
                             1 küçük paket kakao
HAZIRLANIŞI:Yumurtaları köpürünceye kadar çırpıyoruz.daha sonra kakao hariç diğer malzemeleri de katıp tekrar karıştıyoruz.Karıştırma işlemi bittikten sonra karışımı 2'ye ayırıyoruz ve ayırdığımız karışıma kakaoyu ekleyip karıştırıyoruz.Elde ettiğimiz iki ayrı keki yağlı kağıt serilmiş dikdörtgen borcama döküyoruz ve fırınınızın özelliğine göre ayrı ayrı ya da birlikte 175 derecede pişiriyoruz.

DONDURMASI İÇİN: yarım kilo çilek ya da muz
                                      3 yumurta
                                       1 s.b şeker
                                      1 paket krem şanti
                                      1 kase damla çikolata

HAZIRLANIŞI : Yumurta ve şeker 25 dk. karıştırılır ve dolapta dinlendirilir.daha sonra küçük küçük doğranılan çilek ya da muzlar hazırlanır.Krem şanti de hazırlandıktan sonra dinlenmeye bıraktığımız karışıma eklenir ve tekrar karıştırılır.Bu karışımı dolaba koyduktan sonra;


Hazırlamış olduğumuz kekler üst üste konulur ve eşit kareler halinde kesilir.Kare bir borcamın altına streç serilir ve kesitiğimiz kekler kenarları da dahil olmak üzere bir kakaolu bir sade olacak şekilde sıralanır.Arasına hazırlamış olduğumuz dondurmamız konulur ve tekrar kalan kekler yine aynı şekilde sıralanır.Sıralama işlemi bittikten sonra üzeri kapatılıp donmaya bırakılır.Servis zamanında kek ters çevrilir ve yemeğe hazırdır.AFİYET OLSUN =)










11 Nisan 2012 Çarşamba

EVLİLİK

Bugün aşkımla evliliğimizin 5.ayına girdik.Her şey o kadar çabuk geçiyor ki hayal gibi.
Evlenmeden önce uzun bir süre flört dönemimiz oldu.Zaten aynı semtte oturduğumuz içinde birbirimizi, ailelerimizi çok iyi tanıyorduk.Eşimin okulunun bitmesine yakın hayırlı iş için gelip  gitmeler başladı ve biz Haziranda sözlendik.Biraz zor gibi görünüyordu her şey çünkü benim babam biraz tepki verir beni vermez diye kaygılarımız vardı.Fakat öyle bir şey oldu ki babam beklediğimizin dışında bir davranışta bulundu ve sonuç olarak evlenmemize olumlu baktı.O gün benim için hayatımın en mutlu günü ve aynı zamanda duygusallığımın en yoğun olduğu gündü(Babamla sarılıp uzun süre ağladığımı hiç unutamıyorum,yazarken bile şuanda gözlerim doluyor)
Alışverişler,düğün hazırlıkları derken düğün günü geldi.11.11.2011'de evlendik.Eşim de ben de hiç olmadığımız kadar heyecanlı ve mutluyduk.Bu güzel günde sizlerle bunları paylaşmak istedim.
İnşallah bu heyecan ve mutluluğumuz artarak devam etsin...Eşimi çok ama çok seviyorum.İyi ki var...

9 Nisan 2012 Pazartesi

KANYONLARDA PİKNİK

Dün sabah erkenden güne başladık.Benim bu hafta sonu  açık öğretim sınavlarım vardı.Dolayısıyla aşkım da benimle birlikte uyandı  ve beni sınav merkezine götürdü.Onun erkenden uyanmasını hiç istemiyorum ama o bu durumdan çok mutlu, uyumayı sevmiyor ama benim de içim rahat etmiyor.Neyse ki günün ilerleyen saatleri de güzel devam etti.Benim sınavım çok iyi geçti.Çok mutlu oldum çünkü çok çalıştım...
          Sınav sonrasında evimize geldik ve günü nasıl geçirsek diye düşünürken eşimin iş arkadaşı aradı ve pikniğe gidelim dedi.Biz de dolayısıyla kabul ettik.Alınacak eşyaları  ayarlayıp  saat 2'de yola çıktık.Uşak Ulubey Kanyonlarına doğru yol aldık.
           Kanyonlara geldik ve güzel bir yer bulup yerleştik.Masamızı hazırladık,mangalımızı Engin Bey yaptı ve afiyetle yedik.Her şey çok güzeldi.Açık havada çay kahve keyfi ve muhabbet paha biçilemezdi.
          Akşama doğru hava biraz serinledi toparlandık ve biraz kanyonları seyrettikten sonra evimize doğru yol aldık.Günümüzü güzel bir şekilde sonlandırdık.
          Kanyonlardan bahsedip de bilgi vermemek olmaz.Herkesin görmesi gereken güzel bir manzara...
              Ulubey Kanyonu (Ulubey Canyon) Uşak ilinin Ulubey ilçesi sınırları içerisindedir. ABD deki Arizona Eyaleti sınırları içerisinde buluvnan Büyük Kanyon dan sonra dünyanın en büyük 2. kanyonudur. Bugüne kadar bilinmeyen kanyon, Ulubey Çayı ve Banaz Çayı boyunca devam eden bir ana kanyon ile buna bağlanan onlarca büyük yan kanyonlardan oluşur. Ulubey çayı, bütün kanyonu adeta saklı bir cennete çevirmiştir.
Ulubey'de ilin güney ve güney batı kesimlerinde jeolojik yapının özelliğinden dolayı oluşan Ulubey Kanyonu, kanyondan geçen Dokuzsele Deresi’nde meydana gelen kirlilikten dolayı turizme açılamıyor. Kanyonun, dibinden geçen Dokuzsele Deresi temizlendiğinde yamaç paraşütü ve doğa turizmine açılması planlanıyor.

1 Nisan 2012 Pazar

ANTALYA

 BEYZOŞ ve YAHYA
Eşimin işi nedeniyle 3 günlüğüne Antalya'ya gittik.Halamın kızının evinde kaldık.Hava çok fazla güzel değildi  fakat onlarla beraber olmak da çok keyifliydi.
       Halamın kızı çocuğuna tuvalet eğitimi vermeye başlamış.Ben de biraz destek oldum ve beyzoşumuzu tuvalete gitmeye alıştırdık.Önceleri uyku da bile tuvaletini tutuyordu ama artık geldiği zaman söylüyor ve bu durumda bizi çok mutlu etti.                                                                                Hazır tuvalet eğitimi konusuna da değinmişken aşağıda maddeler halinde yazacağım bir takım bilgiler umarım sizler için çocuklarınıza tuvalet eğitimi verirken ip ucu olur.
      
  • Çocuğunuzun gelişimini yakından takip edin (özellikle bakıcılar ile büyüyen çocuklarda bu önemli) Çalışan anneler bu konuda zaman zaman zorlandıklarını bana seanslarda dile getirdikleri için bu açıklamayı özellikle yazdım.
  • Ebeveyn olarak tuvaleti kullanırken kapısını açık bırakarak çocuğunuzun sizi takip etmesini sağlayın, böylece siz tuvaletteyken olup bitenlere aşina olacaktır. Küçük bir bilgisayar olan o minik beyinleri inanın her şeyi kaydediyor.
  • Bebeğinizin hazır olmasını beklemek önemli ama ebeveyn olarak da hazırlığa zemin hazırlamak da bir o kadar önemli, bebeğiniz yavaş yavaş emeklemeye başladığı evrede sevimli bir sandalye şeklinde lazımlık edinin ve bunu onun ulaşabileceği yere koyun.
  • Kakasını günün hangi saatlerinde yaptığını keşfettiğinizde o saatlerde bebeğinizi , sevimli sandalyesine çıplak olarak oturtun ve önüne oyuncaklar koyun. Ve onunla birlikte siz de oynayın.
  • Bebeğinizi lazımlıkta 15 dk dan fazla oturtmayın. İşi bittiğinde zaten o kalkmak isteyecektir. Asla zorla lazımlığa oturtmayın. Unutmayın bu bir oyun ve vücudundan çıkan “şeyi” tanımaya çalışıyor.
  • İlk zamanlar bebeğiniz kakasını yapsa da yapmasa da “aferim, harika” diyerek alkışlayarak ödüllendirin. Asla olumsuz cümleler kurmayın, azarlamayın, ya da başarısız olduğunu hissettirmeyin. Önemli olan oynanan oyundan keyif almaktır. Bu da “tuvaletimi yapmayı öğreniyorum “ oyunu.
  • Bebeğiniz çiş yada kakasını lazımlığına yaptığında ona “şeyi” yani kaka mı, çiş mi mutlaka gösterin ve sözel olarak ifade edin, sonrasın da da temizliğini yapınız, kız çocuklarda önden arkaya doğru yıkamak ve temizlemek gerektiğini unutmayınız. Siz ellerinizi yıkayınız, çocuğunuzun da ellerini yıkmasını sözlü talimatla birlikte yıkmasını sağlayınız.
  • Bebeğiniz çiş ya da kakasını lazımlığına yaptığında bezini bağlamadan kilot giydirerek yarım saat kadar dolaşmasına izin veriniz. Böylece keyif alacak ve mutlu olacaktır.
  • Çişini kontrol etmesi zaman alabilir endişelenmeyin.
  • Çocuğunuzu asla başka çocukla kıyaslamayın, her çocuğun kendine özel bir gelişimi ve ifade biçimi vardır. Sözlü talimatlarınız daima olumlu ve pekiştirici olsun. Unutmayın tuvalet eğitimine bebeğinizin hazır olması kadar siz ebeveynin de hazır olması ile yakından ilişkilidir. Oluşabilecek minik kazalara karşı toleranslı olmak, bebeğinize güvenmek, sabırla onunla birlikte vakit geçirmek size çok faydalı olacaktır. Yukarıda saydıklarımı uygulayabildiğinizde zamanı geldiğinde miniğiniz size sözel olarak tuvaletinin geldiğini hatırlatacak ya da kıyafetini çıkartarak kendisi klozetine oturacaktır.