Geçtiğimiz hafta amcamın kızı ziyarete geldi. Beraber güzel vakit geçirdik. İkimizde mutfakla uğraşmayı severiz. Geçtik mutfağa ve aklımıza bu tarifi yapmak geldi. Afyonun meşhur yemeklerinden biri olan bu yemeği ben de Zonguldaklı misafirlerimize yapmıştım çok beğenmişlerdi. Biraz zamanımızı alsa da güzel bir yemek olduğunu düşünüyorum. Umarım sizlerde beğenirsiniz...
MALZEMELER: 2 s.b göce
1 ç.b ince bulgur
1 t.k nane
1t.k tuz
Biraz un
ÜZERİ İÇİN: yoğurt
salça,kırmızı toz biber
YAPILIŞI: Göce ve bulgur sıcak su ile ıslatılır ve 5 dk.kadar yumuşaması için bekletilir. ( İnce bulguru ben daha yumuşak olması için katıyorum isteğe göre katılmayabilir.)
Bekletilen karışıma nane,tuz ve un katılarak yoğurulur. Yumuşak bir kıvam aldıktan sonra küçük küçük yuvarlak toplar halinde şekil verilir. Hazırlanan köfteler kaynamış sıcak suya bırakılır ve 15 dk. kadar pişirilir. Biraz soğuduktan sonra servis tabağına alınır,üzerine isteğe bağlı yoğurt ve şalçalı sos yapılarak servis yapılır. Şimdiden AFİYET OLSUN...
İlk tabak seninki ikinci tabak benimki herhalde :)
YanıtlaSilaslında öyle düşünmemiştim ama öyle olmuş gerçekten =)
YanıtlaSil