7 Ağustos 2012 Salı

KAYISI SOSLU İRMİK TATLISI

Tatlı yemeyi çok severim.  Sıcakların da olmasıyla o çok sevilen tatlılar fazla tercih edilmiyor.  İftar da  
misafirim de vardı.  Bu yüzden daha hafif daha lezzetli bir tatlı olmasını istedim.  Yaptım ve misafirlerim çok beğendi.  Umarım sizler de beğenirsiniz...
 

MALZEMELER: 7 ç.k irmik
                              9 ç.k şeker
                              1 paket vanilya
                              5.sb süt
                              1 t.k margarin

SOSU İÇİN :  10 adet kayısı, yarım ç.b fınfık,  2 ç.k şeker

HAZIRLANIŞI:  Tencereye sütü alıyoruz.  Daha sonra margarin hariç diğer malzemeleri koyup karıştırarak pişiriyoruz. Piştikten sonra margarini de katıyoruz.   Hazırlanan muhallebiyi kalıplara döküp soğutuyoruz.
Sos için de kayısıları küp küp doğrayıp şekerle beraber karamelize olana kadar pişiriyoruz.  Daha sonra sosu rondodan geçiriyoruz.  Ardından fındıkları da koyup soğumaya bırakıyoruz.  Soğuduktan sonra kalıba aldığımız muhallebilerin üzerine sosumuzu koyup servise hazır hale getiriyoruz...Afiyet olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder