13 Nisan 2012 Cuma

MUTFAK TÜYOLARI


Bir süredir ev hanımlığı yapıyorum. Henüz işe başlamadım. Bu yüzden de mutfakta bol bol vakit geçiriyorum.
Mutfakta bazen farklı problemlerle karşılaşabiliriz. Bu da bizim vakit kaybetmemize ve mutfak işlerinden soğumamıza sebep olabilir. Bazı püf noktaları bizlerin hem pratikliğini arttırır hem de mutfakta daha zevkli çalışmamızı sağlar. Ben de bugün yazımda bunlara yer vermek istedim.

MANTARLARINIZ KARARMASIN...
Mantarla yemek hazırlarken, doğrandığı anda hemen kararması en büyük problemdir. Oysa ki mantarları tuzlu ve limonlu suda 5 dakika bekletip daha sonra pişirirseniz, böyle bir sorun kalmaz. Ayrıca mantarları muhafaza ederken kese kağıdında ve buzdolabında saklayın. Plastik torbalardan ise uzak durun çünkü yapış yapış olur.


YAĞ SIÇRAMASIN...
Kızartma yaparken yağın sıçraması hem cildinize zarar verebilir hem de etrafa. Eğer kızartma yapacağınız sıvıyağın içine bir tutam tuz katarsanız, yağın tavanın dışına çıkmasını da önlemiş olursunuz!.. Ayrıca kurutulmuş limon kabuklarını isli ve yağlı mutfak eşyalarını ovarken kullanabilirsiniz.




BAYAT EKMEKLER...
Bayat ekmekleri kare kare kesip kızarttıktan sonra soğutarak bir kavanoza koyup çorbalarıda kullanmak üzere buzdolabında saklayabilirsiniz. Robottan geçirip galeta unu gibi tüketmek de mümkündür. Ayrıca Bayatlamış ekmeklere yeniden tazelik kazandırmak için üzerlerine su serperek bir folyo kağıt içinde 5-10 dakika fırınlamak yeterlidir.




DOMATES SOYARKEN...
Domatesi kaynar suya daldırıp bıçağın tersini üstünde ağır ağır gezdirirseniz kabuğu kolayca soyulur.




MUZ ALDIĞINIZDA...
 Muzlarınızı meyvelerinizin arasında tutmayın. Muzların saldığı gazlar meyvelerinizi etkileyip meyvelerin ömrünü azaltacaktır.


KARNIBAHAR ...
Karnıbaharın haşlama suyuna bir miktar süt kattığınızda kar gibi beyaz olduğunu ve kötü kokunun çıkmasını engellediğinizi göreceksiniz.
































Hiç yorum yok:

Yorum Gönder