14 Nisan 2012 Cumartesi
PEYNİR VE YOĞURTTA JELATİN UYARISI
Bir iki gündür haberlerde sürekli peynir ve yoğurttaki tehlikelerden bahsediliyor. Türkiye'de üretimi yapılmadığı için yurt dışından ithal edilen peynir mayası ve bazı gıdalarda kıvam arttırıcı olarak kullanılan jelatinin domuz ürünü olduğu belgelerle ortaya konuldu.
Jelatin kıvam arttırıcı özelliğinden dolayı, başta yoğurt olmak üzere çikolata, dondurma, şekerleme ve daha bir çok gıdanın üretiminde katkı maddesi olarak kullanılıyor. Artık günümüzde neye inanıp neye inanmayacağımızı bilemez hale geldik. Her şey hile, her şey de bir sahtekarlık ...
Bu yüzden peynir ve yoğurt alırken lütfen içindekiler kısmına bakalım.O kısımda jelatin yani E441 yazan ürünleri alıp tüketmeyelim.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder